FINANSIERING AF BIL

finansiering af bil

Har du brug for hjælp til finansiering af bil? Vi kan alle stå i en situation hvor vi lige mangler det sidste for at kunne købe den bil, som vi er interesserede i. Hos Autocentrum Syd, har vi  indgået et samarbede om finansiering af bil, med blandt andet Resurs Bank, sådan du kan få råd til præcis den bil du ønsker dig.

resurs bank
resurs bank

Udvalgte biler

Finansiering af bil – hvordan?

Har du brug for finansiering, er der forskellige måder det kan gøres på. Den mest brugte metode, er ved få et lån hos et finansieringsselskab. Det forgår ved at du udfylder en ansøgning, enten online, via forhandleren du vil købe bilen af, eller ved at du møder op personligt og udfylder en ansøgning. I ansøgningen vil du blive bedt om grundlæggende oplysninger om dig selv og din økonomiske situation. Man vil også kigge på eventuel gæld som du har, samt hvor stor din indkomst og rådighedsbeløb er. Når dine oplysninger er blevet gennemgået af  finansieringsselskabet og du er blevet godkendt til finansiering, så skal du blot underskrive lånet og så er der kun få formaliteter der skal overståes, før du kan komme ud på vejene i din nye bil

Kan alle få finansieret deres køb af bil?

Mens de fleste mennesker kan blive godkendt til et billån, er der et par faktorer, der kan forhindre andre. En faktor der kan spille ind, er at man i forvejen har en høj gæld og flere forskellige lån. Er man registreret i RKI, kan dette også forhindre en person i at blive godkendt til et billån. Her findes der dog andre muligheder som man kan afsøge. Selskaberne kigger også på kreditværdighed. Hvis ens kredtiværdighed er lav, kan man risikere at blive tilbudt mindre gunstige vilkår i form af en højere rente eller et højere adragsbeløb,  eller riskere at blive afvist og dermed ikke godkendt til lånet man har søgt. Det betyder dog ikke at man ikke har andre muligheder. Nogle selskaber tilbyder lån til folk i RKI og med lav kredit generelt, så der er stadig en chance.

Hvad skal man være opmærksom på?

Der er et par ting, du skal være opmærksom på, inden du siger ja til finansiering af bil. For det første er det vigtigt at sikre, at du har råd til de månedlige betalinger. Det sidste, du ønsker, er at sidde fast med et lån, der er for dyrt i forhold til dit budget. For det andet er det vigtigt at læse det med småt omhyggeligt og sikre dig, at du forstår alle lånebetingelserne. Vær meget opmærksom på rentesatsen og eventuelle gebyrer, der kan blive opkrævet. Ved at være sikker på at du kan betale dine afdrag og have fuldt overblik over hvad du har skrevet under på, så kan du roligt skriver under på lånet og blot vente på at alt går iorden, så du kan få din nye bil leveret, så du kan komme ud og nyde glæden ved at køre rundt i den bil du lige har købt.

Finansiering af bil – Husk de månedlige afdrag

Når du har underskrevet de endelige papirer, dit lån er gået igennem og du nu nyder glæden ved at køre i din nye bil, så er det selvsagt vigtigt, at du husker at betale dine afdrag. Alt efter hvilket lån du har indgået, til finansiering af bil, så er der nogle konsekvenser der kan ramme dig, hvis du misser dine afdrag. Hvis der for eksempel er pant i bilen, så kan du risikere at finansieringsselskabet tager bilen fra dig. Hvis der ikke er pant, risikerer du at lånet bliver opsagt og at du blive registreret i RKI og i værste fald ender i fogedretten. Her kan man miste bilen, ved at man bliver tvunget til at sælge bilen, sådan så ens kreditor kan få sine penge igen. Her ender man ofte med at betale mere, da værdien på bilen er faldet mens man har haft den.