KODNING AF BIL

kodning af bil

Vi udfører også kodning af de fleste bilmærker, sådan du kan få fuldt udbytte af alle de funktioner, som bilen er født med. Eksempler på funktioner der kan kodes:

  • Komfort luk af spejle, ruder eller soltag
  • Justering af lysstyrke på daylight
  • Start-stop deaktivering
  • Registrering af nyt batteri
  • Auto parkeringsbremse reset
  • iDrive

Er du interesseret at kodning af bil og måske endda klar til at booke en tid, så kontakt os og få et uforpligtende tilbud.

Udvalgte biler

Hvad er kodning af bil?

Kodning af bil henviser til processen med at programmere en bils computer til at styre dens forskellige funktioner. Dette kan omfatte alt fra justering af forlygterne til ændring af gasspjældet. Mange moderne biler er ekstremt komplekse, og bilproducenterne bruger ofte kodning til at sikre, at hver bil er præcis, som de ønsker det. Mens nogle mennesker måske ser bilkodning som en måde at hacke en bils systemer på, kan det også bruges til mere banale opgaver som f.eks. at indstille uret eller ændre den indvendige belysning. Desuden kan bilkodning også bruges til at diagnosticere problemer med en bils systemer. Ved at læse koden kan en mekaniker ofte finde ud af, hvad der er galt med en bil uden at skulle foretage en stor reparation.

Hvad er fordelene ved at kode sin bil?

Der er mange fordele ved kodning af bil, herunder muligheden for at tilpasse bilens funktioner, diagnosticere problemer tidligt og forbedre bilens generelle ydeevne. Du kan f.eks. bruge koder til at justere timingen af motorens tændrør eller forbedre acceleratorens reaktionsevne. Det er også muligt at kode andre funktioner, som for eksempel: Komfort luk af spejle, ruder eller soltag, justering af lysstyrke på daylight, start-stop deaktivering og iDrive.  Uanset om du ønsker at tilpasse din bils funktioner eller forbedre dens ydeevne, er det at få din bil kodet en god mulighed for at få din bil specifikt tilpasset til dine behov. Det giver dig en mere funktionel bil, en mere sikker bil og vigtigst af alt for mange, en forbedret køreoplevelse.

Er kodning af bil lovligt?

Lovligheden af kodning af biler er lidt af en gråzone. På den ene side kan bilkodning bruges til at ændre en bils ydeevne, hvilket kan være i strid med de brugsbetingelser, der er fastsat af bilens fabrikant. På den anden side kan bilkodning også bruges til uskadelige formål, f.eks. justere lysstyrken på lygter eller optimering af iDrive systemer. I sidste ende er det op til den enkelte at afgøre, om hans eller hendes bilkodningsaktiviteter er lovlige eller ej. Det er dog vigtigt at bemærke, at nogle typer af bilkodning kan gøre din garanti ugyldig, så det er altid bedst at tjekke producentens regler og retningslinjer.

Vil du have din bil kodet?

Er du blevet nysgerrig på de muligheder, som kodning af bil giver, så kan vi hjælpe dig. Vil tilbyder kodning på de fleste bilmærker og kan åbne mange af de funktioner, som din bil er født med, men ikke er aktiveret. Hos Autocentrum Syd holder vi os altid indenfor lovens rammer og til de udstukne regulationer og retningslinjer, som de enkelte bilproducenter har udstukket. Det gør at du kan være sikker på at du først og fremmest får foretaget lovlig kodning af din bil, men også at kodningen af bilen ikke strider imod de retningslinjer bilens producent har udstukket. Det gør at du kan nyde de nye funktioner i din bil og den øgede køreglæde, uden at du skal være nervøs for om garantien på din bil bortfalder eller for at få en både af politiet.