MOTOROPTIMERING

motoroptimering

Hos Autocentrum Syd tilbyder vi også motoroptimering af din bil. Vores samarbejdspartner udfører optimering på din bil, individuelt og specifikt til netop din model og årgang. Hvis vores indledende gennemgang afslører at bilens stand ikke er kompatibel med en optimering, forbeholder vi os retten til at takke nej til opgaven, da det ikke vil kunne betale sig for nogle af parterne.

Når du booker en tid til motoroptimering hos Autocentrum Syd, starter vi altid med en gennemgang af motorens tilstand, for at kunne afklare om en motoroptimering vil være til gavn. Fastslår vi at motorens stand er god nok til en optimering, aftaler vi herefter med dig, præcist hvad du vil have optimeret.

Andre services

service af bil

Service af bil

Vi tilbyder både alle former for service af din bil.

klargøring af bil

Klargøring af bil

Få din bil klargjort til salg eller sæsonskifte.

reparation af bil

Reparation af bil

Vores kompetente mekanikere reparerer alle mærker.

Motoroptimering af bil

Motoroptimering er processen med at få en motor til at arbejde så effektivt som muligt. Dette kan gøres ved hjælp af en række forskellige metoder, herunder justering af kompressionsforholdet, porting og polering af cylinderhovederne og installation af et større gashåndtag. Ved at optimere motoren kan du forbedre dens ydeevne og brændstoføkonomi. Derudover kan optimering af din bils motor også være med til at forlænge dens levetid. At kunne optimere motoren på en bil, afhænger dog af bilen og især motorens, generelle tilstand. I nogle tilfælde kan det ikke betale sig at optimere.

Er motoroptimering og chiptuning det samme?

Motoroptimering og chiptuning er begge metoder til at forbedre motorens ydeevne. Den store forskel er dog, at chiptuning som udgangspunkt er ulovligt. Motoroptimering er en proces, hvor man foretager ændringer i motoren for at forbedre dens effektivitet og effektudbytte. Chiptuning adskiller sig, ved at man ændrer motorstyringsenheden (ECU) for at foretage ændringer i den måde, motoren kører på. Selvom chiptuning kan give din motor flere hestekræfter og optimerer din køreoplevelse, så er det for det meste ulovligt og kan i værste fald ødelægge motoren, og blive en stor omkostning.

Kan alle biler motoroptimeres?

Hvis bilens generelle stand tillader det, så er det muligt, med de rigtige værktøjer og teknikker, at optimere motoren i enhver bil. Processen begynder med en grundig analyse af motoren, efterfulgt af gennemførelsen af specifikke ændringer, der kan bidrage til at forbedre dens ydeevne. I nogle tilfælde kan det blot at ændre den type olie eller de tændrør, der anvendes, gøre en betydelig forskel. Mere omfattende modifikationer, såsom installation af en større turbolader eller intercooler, kan også være nødvendig for at opnå de ønskede resultater. Det afhænger af hvilke resultater man ønsker at opnå. Nogle vil blot have lidt flere hestekræfter og en bedre køreoplevelse, mens andre blot vil have en bedre brændstoføkonomi når de kører i deres bil.

Derfor bør du overveje at få din motor optimeret

Hvis du ønsker at forbedre din bils ydeevne, er et af de bedste steder at starte med motoren. Optimering af motoren kan have en række fordele, herunder øget effekt og brændstofeffektivitet. Desuden kan det være med til at forlænge motorens levetid ved at reducere slitage. Med så mange fordele er det ikke underligt, at motoroptimering bliver mere og mere populært. Hvis du overvejer at få din motor optimeret, så tøv ikke med  at kontakte os for en uforpligtende samtale. Hvis du allerede har besluttet dig får at få din motor optimeret, så er du velkommen til at booke en tid. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du er nysgerrig på optimering af motoren og gerne vil vide mere om hvad vi kan tilbyde dig og din bil.